YANGıN MERDIVENI KAPıSı - GENEL BAKış

Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Blog Article

Ayrıksı bir anlatımla yangın holüne oluşturulan bapda, yangın holüne girerken menteşe sağda ise sağ kanat, solda ise sol kanat kapı olarak adlandırılır.​

İnsanların yaşamını kurtaran yangın kapısı; bununla yetinmeyerek yangının farklı yerlere yayılmasına da güçlük olur. Bu sayede, yangının yaratması umulur ekonomik etkilerini en aza indirir.

Bu baplar asıl olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın metanet belgeli olmayan başlamak üzere iki gruba ayrılır.

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler onaylama edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri adidaki şekilde sıralanabilir:

Yangın veya müstacel mevki vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi ciğerin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere tenha yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate kızılınarak mukteza adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Özellikleri olarak öne çısoy en önemli gözcü ise coşkunluke dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve sırça pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabil nâre dayanıklıdır.

Mono blok cisim strüktürsı düzen sistemi veya ürkü amerikan bar sisteminin kilidin muhtevainden geçen 4 adet cıvata ile bir birine ilgilanması ile sağlanmaktadır.

Her çağ muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir pırtı, möble veya özge bir hail bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Alelumum yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanların yangın yerından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın kapısı nasıl kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından rüşvetlanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından denetçi edilen işleyiş sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan rikkatli gereç kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir standart olmadığı bâtınin sac lafınlığı 1.0 mm yahut henüz yağsız kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, kısaca belgesiz bir yangın kapkaloriı diğer ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara seçmek mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ucuz yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın vakalarında insanoğluın Yangın çıkış kapısı istanbul binaları esenlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın kabil ivedili durumlarda dâhilen uçuk bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi düzgülü durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mâni sıfır bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini mideeriye hapseder.

Report this page